Search
Close this search box.

آمار صادرات کاشی و سرامیک سال 1402

آمار صادرات کاشی و سرامیک

با توجه به جایگاه ایران در تولید و صادرات کاشی و سرامیک، اطلاعات دقیق از آمار صادرات کاشی و سرامیک یک نیاز اساسی در تعیین استراتژی و عملکرد تولید کنندگان و صادرکنندگان کشور در این حوزه خواهد بود. ما با جمع آوری اطلاعات از آمار صادرات کاشی و سرامیک کشور در سال 1402 همراه شما هستیم.

ظرفیت تولید کاشی و سرامیک در کشور ۷۰۰ میلیون مترمربع بوده که ۲۰۰ میلیون مترمربع آن به ۵۲ کشور جهان صادر شده است.

آمار صادرات کاشی و سرامیک برحسب کشورهای پیشرو نشان می‌دهد که ایران در رتبه پنجم صادرات کاشی و سرامیک قرار دارد. چین، هند، اسپانیا و ایتالیا رتبه اول تا چهارم صادرات کاشی و سرامیک دنیا را در دست دارند. بر اساس آمار می‌توان گفت ایران از ترکیه و امارات متحده عربی کاشی و سرامیک بیشتری صادر می‌کند.

جایگاه ایران در بازار صادرات جهانی

محصولات کاشی و سرامیک ایرانی با برخورداری از کیفیت و مشخصات فنی ای که دارند، یک رقیب جدی در منطقه خاورمیانه و بازارهای جهانی هستند. هند سرعت خوبی را برای توسعه ظرفیت تولید صنعت و کاشی و سرامیک در نظر گرفته است، و با توجه به سهم بالای بازار صادراتی ایران در منطقه خاورمیانه، صادرات ایران تهدیدی برای رشد صنعت کاشی و سرامیک هند است. لذا باید ضروری بدانیم که به دقت رفتارهای صادراتی کشور هند را رصد کنیم.

در تحلیل و رصد بازارهای صادراتی ایران و جهان لازم است مسئولان ایرانی و همچنین وزارت صمت برنامه هایی برای افزایش بازار صادراتی کاشی و سرامیک ایران در نظر بگیرند.

بزرگترین مشکلی که در صادرات سرامیک و انواع کاشی وجود دارد در حال حاضر، قیمت گذاری فروش است. همچنین تعرفه گمرکی صادرات کاشی و سرامیک در بسیاری موارد، دردسر ساز می شود. هر چه وزن محموله بالاتر باشد، با توجه به مدل کاشی و سرامیک یا برند تولید کننده ممکن است تعرفه‌های گمرکی تغییر پیدا کنند.

استقبال واردکنندگان به سرامیک ایران

خوشبختانه کاشی و سرامیک ایرانی با بهترین کیفیت برای ساخت و ساز در کشورهای خارجی با استقبال خوبی مواجه شده است. افزایش کیفیت مصالح اولیه در ساخت کاشی و سرامیک و همچنین مدل ها و طراحی طبق آخرین فناوری های روز دنیا باعث شده این محصولات بیش از پیش رونق پیدا کنند.

تولید سرامیک صادراتی برای صادرات کالا از ایران به کشورهای اروپایی با حساسیت بیشتری مواجه است. تامین کیفیت کاشی صادراتی، حرف اول را می‌زند. صادرات کاشی و سرامیک ارزان قیمت معمولاً به کشور عراق یا کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام می گیرد اما تجارت سرامیک به همین کشورها هم مشکلات خاص خودش را دارد.

مرتضی صفدری زاده رئیس هیات مدیره انجمن تولید‌کنندگان کاشی و سرامیک ایران در سال گذشته عنوان کرده بود: “در سال 1402 کشورهای آفریقایی کشورهای هدف صادراتی خوبی برای ایران در حوزه صادرات کاشی و سرامیک باشد، زیرا در این کشورها سرمایه‌گذاری‌های خوبی از سوی چین انجام شده است و لذا میزان مصرف در بخش مصالح ساختمانی در کشورهای آفریقایی افزایش یافته است و متعاقب آن نیز مصرف کاشی و سرامیک در این کشورها افزایش می‌یابد.”

اهمیت صادرات کاشی و سرامیک

صادرات کاشی و سرامیک ایران علاوه بر ارزآوری می تواند باعث افزایش کیفیت و کمیت تولید سرامیک در ایران، و در نتیجه کاهش نرخ بیکاری و در سبب این عوامل کاهش رکود و نرخ تورم نیز باشد.

با توجه به آمار صادرات کاشی و سرامیک، بیشترین صادرات به کشورهای همسایه ایران انجام می شود. مانند صادرات به عراق، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ترکیه، پاکستان، تاجیکستان، آذربایجان، کویت، عمان، امارات، ترکمنستان و صادرات به قطر و حتی کشورهای دور دست همچون کشورهای اروپایی یا آفریقایی.

مجموعه ارتباطات ما با کشورهای حوزه خلیج فارس با توجه به نزدیک بودن این کشوهار و هزینه‌های کمتر حمل و نقل نیز دارای اهمیت است، در حفظ این بازارها تحریم‌ها تاثیرات منفی داشته است، ولی ما تلاش می‌کنیم تا این کشورها نیز به پایگاه‌های صادراتی ما در بخش کاشی و سرامیک تبدیل شود.

کشورهای مقصد کاشی سرامیک ایران

اگر چه کاشی و سرامیک ایران  به 52 کشور جهان صادر  می شود، اما بیشترین حجم صادرات ما به کشور عراق است. به عبارتی بیش از 75 درصد صادرات محصولات این بخش به کشور عراق است. بنابراین تلاش می‌کنیم که صادرات ما به کشورهای مختلف افزایش یابد، زیرا تمرکز صادرات به یک کشور ممکن است مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. اخیرا برابری دینار عراق و دلار مشکلاتی را به وجود آورده است، بنابراین توسعه بازارهای صادرات و تقویت بازارهای هدف صادراتی لازم و ضروری است.

صادرات سرامیک از ایران به کشور های نام برده شده در فوق، بر اساس رنگ طرح مدل و تقاضای مشتری ثبت می شود. صادرکنندگان کاشی و سرامیک بهتر است با مهارت‌ های فروش و مذاکره، آنچه را که مشتری خارجی به دنبال آن است دقیقاً بررسی کنند.

یکی از ترفندهایی که باعث جذب مشتری خارجی می شود این است که بازاریابان بین المللی، بهترین و به روزترین طرح ها و رنگ های کاشی و سرامیک را به آنها معرفی کنند.

اگر اطلاعات کاملی از محصولات با کیفیت در اختیار بازار جهانی قرار بگیرد، احتمال افزایش صادرات سرامیک وجود دارد. البته باید تعرفه‌های گمرکی هم در این زمینه به تعدیل برسد.

آشنایی بیشتر با کشورهای وارد کننده سرامیک ایران

با توجه به تجربه تجار، شواهد نشان داده است که ورود به حوزه صادرات بدون شناخت دقیق و آگاهی کامل نسبت به فرهنگ، اقتصاد، سیاست و بازار کشور مقصد صادراتی، منجر به شکست صادرکننده شده است. از این رو اگر قصد تجارت در این زمینه را دارید ابتدا اطلاعات کافی را کسب نمایید و سپس وارد این عرصه شوید.

گرجستان از جمله کشورهایی است که هم در قاره آسیا و هم اروپا قرار دارد. و بین دریای خزر و دریای سیاه قرار دارد. عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا و ناتو و حاکم بودن قوانین اتحادیه اروپا در این کشور اهمیت صاردات را به گرجستان دو چندان می کند.

صادرات کاشی و سرامیک به افغانستان

به خاطر تعاملات مناسب بین ایران و افغانستان صادرات به این کشور اهمیت زیادی دارد. همچنین به خاطر نزدیکی فرهنگ و آداب و رسوم تجار با داشتن مهارت و دانش کافی می توانند حجم صادرات خود را افزایش دهند.

صادرات کاشی و سرامیک به ارمنستان

ایران یکی از صادرکنندگان اصلی انواع کالاها به ارمنستان است. اخیرا در حدود 320 میلیون دلار حجم مبادلات تجاری بین ایران و ارمنستان محاسبه شده است.

صادرات کاشی و سرامیک به ترکیه

در سال های اخیر اقلام زیادی به ترکیه صادر شده است. از آنجایی که دولت ترکیه برای تجار تخفیفات گمرکی در نظر می گیرد، تجارت محصولات کشاورزی و کاشی سرامیک توجه ویژه پیدا کرده است. محصولات پتروشیمی، پلیمر، سیمان، خشکبار، مواد غذایی و محصولات ساختمانی برای صادرات به ترکیه بازار هدف خوبی دارند.

چگونگی صادرات کاشی و سرامیک

•                 نقشه راه شرکت تان را مشخص نمایید: اگر می توانید بیش از مصرف کشور تولید داشته باشید برای صادرات اقدام نمایید.

•                 توجه به ظرفیت و زیر ساخت های کشور مقصد: مثلا کشور افغانستان برای صادرات انبوه مناسب نیست زیرا زیر ساخت های اقتصادی ضعیفی دارد. بنابراین برای صادرات محدود مناسب است.

•                 یک بازاریاب ماهر استخدام نمایید: بازاریاب برای تجارت و عقد قرارداد و تبلیغ محصول شما به کشورهای مختلف سفر می کند و مقدمات تجارت را فراهم می کند.

•                 مقدمات صادرات و ارسال کالا را فراهم نمایید: برای این کار باید محصول خود را با توجه به نیاز کشور مقصد استانداردسازی کنید.

•                 مهارت و دقت در عقد قرارداد و ارسال کالا: در این مرحله قوانین زیادی وجود دارد. بنابراین در عقد قرارداد و نحوه تحویل بار دقت نمایید تا دچار ضرر و زیان نشوید.

•                 تحویل کاشی و سرامیک به مشتری خارجی: مسئول ترانزیت وجه را از مشتری دریافت می کند و کالا را تحویل می دهد و تخلیه می کند. در صورت بروز هر مشکلی از سوی مشتری شما می توانید خسارت دریافت نمایید.

•                 خدمات پس از فروش و crm : هدف شما باید استمرار در صادرات باشد. این موضوع مساویست با پیگیری خدمات ارسال و ترنزیت، با داشتن پایانه سی آر ام، شما می توانید ایرادات خود در روند صادرات را اصلاح و حجم صادرات خود را افزایش دهید.

راهکارهای افزایش صادرات کاشی و سرامیک

مجموعه کشورهای آفریقایی و به خصوص کشورهای شرق آفریقا نیز برای صادرات محصولات کاشی و سرامیک اهمیت دارد. بنابراین ا در مواردی به تجار و صادرکنندگان برای صادرات به این کشورها کمک‌هایی شده است و پایگاه‌هایی در این کشورها ایجاد شده است. خوشبختانه چندین تاجر ایرانی در کشورهای کنیا و الجزایر فعالیت دارند که نوید بخش توسعه بازارهای صادراتی است.

صادرات کاشی و سرامیک جم سر

گروه بازرگانی جم سر با بیش از 40 کارخانه کاشی و سرامیک در سراسر ایران همکاری، و محصول آن ها را به کشورهای مختلف صادر می کند. شما برای صادرات محصول کارخانه خود در زمینه کاشی و سرامیک و یا خرید کالا از بیرون از مرزهای ایران می توانید با ما در ارتباط باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای
مهدیه ممیزی

مهدیه ممیزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *