سرامیک پرسلان

سرامیک پرسلان چیست

سرامیک پرسلان یکی از انواع سرامیک می باشد که بدنه سخت و مقاوم تری نسبت به سایرکاشی های های خاک قرمز و خاک سفید دارد. این سرامیک بعلت مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و رطوبت، رقیب سرسخت استفاده از سنگ و موزاییک در کف حیاط، روف گاردن و پارکینگ است. با توجه به اینکه سرامیک پرسلان جذب آبی نزدیک به صفر دارد، این محصول انتخابی مناسب برای سرویس بهداشتی و حمام نیز می باشد. در این مقاله به اینکه سرامیک پرسلان چیست؟ چه کاربردهایی دارد، چگونه ساخته می شود و همچنین مزایا و معایب آن می پردازیم.

فهرست مطالب

سرامیک پرسلان چیست؟

کاشی و سرامیک را از جهت متریال استفاده شده در بدنه آن ها به سه دسته خاک قرمز، خاک سفید و پرسلان تقسیم بندی می کنیم. در مقاله مربوط به کاشی خاک قرمز تفاوت سرامیک خاک قرمز و خاک سفید را صحبت کردیم. تفاوت سرامیک پرسلان با سرامیک های معمولی در ترکیب مواد اولیه است. در بدنه سرامیک پرسلانی گدازآور بیشتری وجود دارد. اگرچه تشخیص سرامیک خاک قرمز و خاک سفید از طریق رنگ بدنه آن ها بسیار ساده است، اما سرامیک‌های غیر پرسلانی خاک سفید از نظر رنگ بدنه شباهت زیادی به سرامیک پرسلان دارند و تفاوت اصلی این دو در میزان تراکم و تخلخل بدنه می باشد.

نام گزاری پرسلان

پرسلان نام نوعی حلزون در دریای مديترانه است که صدف آن سفید و نیمه‌ شفاف است. سفید و شفاف بودن صدف این حلزون باعث شده نام آن را به سرامیک های پرسلان نسبت بدهند. طبق تعريف رايج در اروپا «پرسلان» یک محصول متراکم و سفيد سراميکي (اعم از لعاب‌دار و بدون لعاب) است که براي مصارف مختلفی کاربرد دارد. بر این اساس واژه‌ی پرسلان به محدوده‌ی وسیعی از محصولات سرامیکی گفته می‌شود که دمای پخت بالایی دارند. این دمای پخت بالا باعث می‌شود که ماهیت زجاجی (شیشه‌ای) در آن پدید آید و تخلخل کم برای این محصول ایجاد شود؛ همین مسئله، یکی از دلایل بالاتر بودن قیمت سرامیک پرسلانی می باشد.

سرامیک پرسلانی عضوی از خانواده بزرگ سرامیک‌هاست که نسبت به سرامیک‌های معمولی دارای خواص بهتری و دارای مصارف متعددی است. تاریخچه این محصول به بیش از نیم قرن قبل برمی‌گردد. این محصول برای اولین بار در ایتالیا با عملکرد فنی عالی و ظاهری بسیار شبیه به سنگ‌های طبیعی، ظهور کردند.

تخلخل کم، اصلی‌ترین ویژگی سرامیک‌ پرسلانی است که باعث می‌شود این نوع سرامیک‌ها عملکرد فنی و شیمیایی بسیار مطلوب و مقاومت بالایی در برابر حرارت و حتی یخبندان داشته باشند.این موضوع سبب می‌شود سرامیک‌ پرسلانی جهت پوشش کف و هم چنین بدنه فضاهای بیرونی در اقلیم‌های سرد و گرم بسیار مناسب باشند.

خاک پرسلان چیست؟

سرامیک پرسلانی همانند هر سرامیک سنتی دیگری از ترکیب خاک با مواد مختلف ساخته می‌شود. اولین مرحله در تولید یک بدنه سرامیکی، انتخاب خاک بدنه است. برای تولید انواع مختلف پرسلان، مهندسان چندین مواد خام را با هم ترکیب می‌کنند تا یک خاک مناسب با خواص متنوع به دست آورند. در واقع خواص حاصله به دو نوع تقسیم می‌شود. خواصی که موجب به دست آمدن یک بدنه خام مناسب شود و دیگری خواصی که باعث به دست آمدن یک بدنه‌ی مناسب پس از پخت می‌شود. به طور کلی خاک پرسلان از سه جزء زیر تشکیل می‌شود:

  • مواد پلاستیک معدنی
  • پرکننده‌ها یا فیلرها
  • گدازآورها

منظور از مواد پلاستیک موادی است که خاصیت شکل‌پذیری را برای محصول نهایی ایجاد می‌کنند. کائولن رایج‌ترین ماده پلاستیک در خاک پرسلان است.

پرکننده‌ها در بدنه‌های سه‌جزئی به عنوان مواد غیرپلاستیکی هستند که به بدنه اضافه می‌شوند و مهم‌ترین وظایف آن‌ها جلوگیری از تغییر شکل بدنه در زمان پخت و کنترل انقباض و انبساط است. هم‌چنین در تعیین میزان تخلخل، رنگ بدنه، اتصال لعاب به بدنه نیز مؤثر هستند. مهم‌ ترین و رایج‌ ترین فیلرها در صنعت چینی سیلیس و آلومین هستند.

گدازآورها موادی هستند که به دلیل کاهش نقطه ذوب بدنه یا لعاب، مصرف بالایی در سرامیک و کاشی‌سازی دارند. این مواد در زمان حرارت دادن ذوب می‌شوند و وقتی در حال سرد شدن هستند به حالت شیشه درمی‌آیند. شیشه حاصل تمام بلورهای موجود در بدنه پخته را در بردارد و یک توده یک پارچه را به وجود می‌آورد.

مرحله پخت:

به طور کلی در هنگام پخت بدنه‌های سرامیکی، سازوکارهای مختلفی وجود دارد. یکی از این‌ها، پخت در حضور فاز مایع یا مذاب است. در بدنه‌های سه‌جزئی مانند سرامیک پرسلانی، مکانیسم زينتر در حضور فلز مايع غالب است. چراکه در خاک این بدنه مقدار قابل‌توجهی ماده گدازآور (کاهش‌دهنده‌ی نقطه ذوب) وجود دارد، نسبت به بدنه‌های دیگر مذاب بیشتری تشکیل ‌شده و اين مذاب در اثر كشش لوله‌های مويين، بيشتر وارد تخلخل‌ها شده و ميزان تخلخل كاهش می‌یابد.

انواع سرامیک پرسلان از نظر لعاب

از نظر ساخت، سرامیک‌های پرسلانی می‌توانند به دو شکل لعاب‌دار و بدون لعاب باشند. لعاب یک پوشش شیشه‌ای یا شبه شیشه‌ای است که ضخامت کم و سختی بالایی دارد و باعث زیبایی و مقاومت بیشتر محصول می‌شود. سرامیک‌های پرسلانی لعاب‌دار دارای یک لایه نازک لعاب هستند که این لایه نازک در حین ساخت به روی آن‌ها اعمال می‌شود. این لعاب می‌تواند رنگی یا بی‌رنگ باشد.

سطح سخت سرامیک پرسلانی توسط فرایند پولیشینگ براق می‌گردد. این بدین معنی است که یک سرامیک می‌تواند پس از اتمام فرایند پخت با پوشش لعاب یا بدون آن به سطحی براق  تبدیل شود. به این سرامیک‌ها، چنانچه روی سطح لعاب وجود داشته باشد، سرامیک‌های پرسلانی لعاب‌دار پولیش‌شده (پولیشد) و در صورتی که سطح فاقد لعاب باشد، سرامیک پرسلانی پولیش‌نشده گفته می‌شود. سرامیک‌های پولیش نشده در بدنه تمام کاربری‌ها و در کف کاربری‌هایی نظیر: مسکونی، بوتیک استورها، دفاتر کاری خصوصی با ترافیک عبوری کم مناسب هستند.

خواص و ویژگی‌ها

ویژگی متفاوت سرامیک‌های پرسلانی، تخلخل بسیارکم آن‌هاست. تخلخل کم خواص منحصربه ‌فرد دیگری را نیز برای این محصول فراهم می‌کند. .

از مهم‌ترین خواص سرامیک‌های پرسلانی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مقاومت بالا در برابر سایش
  • استحکام زیاد و مقاومت شکست بسیار زیاد
  • درصد جذب آب بسیار کم
  • مقاومت در برابر یخ‌زدگی
  • مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لک‌پذیری

نحوه تشخیص سرامیک پرسلان از بقیه سرامیک‌ها

تفاوت‌هایی که تا به اینجای کار گفتیم، مربوط به ترکیب بدنه و دمای پخت این بدنه‌ها با سایر بدنه‌های سرامیکی بودند. از دانستن این تفاوت‌ها نمی‌توانیم برای تشخیص سرامیک پرسلانی و یا تشخیص آن با بقیه سرامیک‌ها استفاده کنیم. برای تشخیص چند فاکتور به کمک شما می‌آیند که در این قسمت آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • چون تخلخل سرامیک پرسلانی از بدنه‌های دیگر کمتر است، چگالی آن بیشتر بوده و در نتیجه وزن آن بیشتر از سرامیک معمولی است.
  • سرامیک پرسلانی محصول پیشرفته‌ای است که ساخت آن سخت‌تر از سرامیک‌های دیگر است؛ به همین دلیل قیمت آن نیز تا حد قابل‌ توجهی بیشتر از سرامیک معمولی است.
  • به دلیل استحکام بالا، برش این محصول باید با ابزار ویژه مخصوص به خود انجام شود.
  • سرامیک پرسلانی جذب آب کمی دارد و اگر یک قطره آب روی آن بریزید، تا مدت‌ها باقی می‌ماند؛ در حالی که در سرامیک‌های معمولی در کمتر از یک دقیقه آب جذب محصول می‌شود.
  • به کمک پولیش هم می‌توان متوجه تفاوت سرامیک پرسلانی با سایر سرامیک‌ها شد. اگر بدنه سرامیکی تخلخل داشته باشد، هر قدر هم پوليش دهيم، باز هم در سطح تخلخل وجود دارد و وقتي نور به سطح آن برخورد می‌کند، نمی‌تواند بازتابش كند، در نتيجه سطح براق به نظر نمی‌رسد. البته یادتان باشد که عملیات پولیش سرامیک‌های ساختمانی در کارخانه و در حین فرایند ساخت انجام می‌شود.

کاربردهای سرامیک پرسلانی

سرامیک پرسلان به دلیل تراکم بالا، جذب آب بسیار کم و مقاومت افزایش یافته، در همه‌ی فضاها و کاربری‌ها قابل استفاده هستند. از جمله این اماکن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختمان‌ها و اماکن مسکونی
  • ساختمان‌های اداری و تجاری
  • بیمارستان‌ها
  • کارخانه‌ها و مراکز صنعتی
  • پارکینگ، پله و پیشخوان‌ها
  • نمای داخل و خارج ساختمان
  • محوطه‌های بیرونی ساختمان
  • ترمیتال‌ها، فرودگاه‌ها
  • ساختمان‌های آموزشی و ورزشی

انواع سرامیک پرسلان از نظر کاربرد

سرامیک پرسلانی علاوه بر مزایایی که دارد، دارای رنگ‌ها، الگوها، شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی است و به همین خاطر در اجرای کف و نمای ساختمان بسیار کاربرد دارد. بر اساس کاربرد می‌توانیم این نوع محصول در دو دسته‌ی سرامیک پرسلانی نما و سرامیک پرسلانی کف تقسیم کنیم. در ادامه توضیحات بیشتری ارائه می‌کنیم:

سرامیک پرسلانی نما و انواع آن

محصولی که قرار است به‌عنوان نما استفاده شود، باید دارای یک سری ویژگی‌ها باشد. مثلاً با شرایط مختلف آب و هوایی سازگار باشد، تنوع رنگ و طرح داشته باشد و عمر بالایی داشته باشد. امروزه با توجه به پیشرفت و توسعه سیستم‌های نصب خشک، امکان استفاده از سرامیک‌های پرسلانی در ساختمان‌های مرتفع وجود دارد. نمای سرامیک پرسلانی با نام نمای سرامیک خشک هم شناخته می شود.

سرامیک پرسلانی کف و انواع آن

استفاده از سرامیک پرسلانی برای کف یکی از کاربردهای عمده این محصول است. سرامیک پرسلانی کیفیت و استحکام خوبی دارد که همین عامل سبب شده است استفاده از آن در صنعت ساختمان برای پوشش کف افزایش پیدا کند.

با همه این مزایا، قبل از انتخاب این محصول برای استفاده در کف فضاهای بیرونی به‌خصوص در فضاهای عمومی و تجاری، باید بررسی‌های کافی را انجام دهیم. مثلاً ممکن است انتخاب ما سرامیک پرسلانی با سطح بسیار صاف و براق باشد. درست است که این نوع سرامیک پرسلانی بسیار زیبا و چشم‌ نواز است؛ اما چون در فضای بیرون زودتر ساییده می‌شود، جلا و شفافیت سطح سرامیک زودتر از دست رفته و خراش‌ها و لکه‌ها بیشتر خود را نشان خواهند داد. همچنین ممکن است سطوح بیرونی بسیار لغزنده باشند و سطح پولیش‌خورده سرامیک کار را بسیار سخت‌تر کند؛ بنابراین لازم است نیازها و شرایط محیطی را در انتخاب سرامیکی پرسلانی کف در نظر بگیریم.

مقایسه سرامیک پرسلان و سنگ

جذب آب کمتر

ساختار سرامیک پرسلان کاملاً یکنواخت است؛ ولی ویژگی‌های فیزیکی سنگ‌ها ممکن است در جهات مختلف متفاوت باشد. جذب آب سرامیک‌های پرسلانی بسیار کم و نزدیک به صفر است و به همین خاطر در صورت تماس با آب ویژگی‌های خود را حفظ می‌کند. برخی از سنگ‌ها به‌شدت نسبت به آب حساس بوده و در صورت تماس با آب ویژگی‌های خود را از دست می‌دهند.

مقاومت سایشی بیشتر

سرامیک‌های پرسلانی به دلیل دمای بالای پخت بسیار متراکم بوده و از مقاومت سایشی بسیار بالایی برخوردار هستند. برخی از سنگ‌ها به‌صورت طبیعی دارای خلل و فرج هستند و این خلل و فرج ممکن است زیر پوسته نازکی پنهان شده باشند. این پوسته نازک ممکن است در اثر ترافیک عبوری از بین رفته و باعث نمایان شدن این خلل و فرج شود که ظاهر نامطلوبی به‌همراه خواهد داشت . با توجه به اینکه سرامیک های پرسلانی در دماهای بالا و با زمان طولانی پخت می‌شوند، به مرور زمان دچار رنگ‌پریدگی نخواهند شد.

مقاومت در برابر اسید

سرامیک‌های پرسلانی در برابر اسید مقاومت بسیار بالایی دارند. این در حالی است که بعضی از سنگ‌ها، به ویژه سنگ‌هایی که دارای پایه کربنات کلسیم و کلسیت هستند، به شدت نسبت به اسید حساس بوده و حتی در برابر اسیدهای ضعیفی همچون آب لیمو ترش واکنش نشان می‌دهند. این واکنش به صورت لکه‌ای که به آسانی قابل تمیز کردن باشد نیست، بلکه به صورت خوردگی در روی سطح خود را نشان می‌دهد.

صرفه جویی در انرژی

سرامیک پرسلانی باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. این سرامیک در فضاهای پوشیده با افزایش دما، انرژی را جذب کرده و در خود ذخیره می‌کند. سپس در صورت کاهش دمای محیط، حرارت ذخیره‌شده را پس می‌دهد. این ویژگی پوشش‌های سرامیک پرسلانی زمانی به چشم می‌آید که وسایل گرمایشی خاموش می‌شوند. وقتی از وسایل گرمایشی استفاده می کنیم، گرمای ایجاد شده توسط پوشش سرامیک پرسلانی جذب می‌شود. پس از خاموش شدن وسایل گرمایشی، برای مدت زمان طولانی دمای محیط ثابت باقی می‌ماند.

سازگار با محیط زیست

ساختار سرامیک‌های پرسلانی به گونه‌ای است که باعث انتشار مواد شیمیایی مضر نمی‌شود. دارای مقاومت بالا در برابر لکه بوده و با استفاده از شوینده‌های معمولی به راحتی تمیز می‌شود. ضمناً عمر استفاده و بهره‌برداری از سرامیک‌های پرسلانی زیاد بوده و تاریخ انقضا ندارد.

مزایای سرامیک پرسلان

مقاومت بالا در برابر ساییدگی، نور خورشید و مواد شوینده قوی

این محصول بسیار متراکم است و تا دو یا سه برابر مقاومت بیشتری از سنگهای دیگر دارد و برای محیطهای پرتردد مناسب تر هستند.

نور خورشید باعث تغییر رنگ در بعضی سنگها می شود. اما سرامیک پرسلان به دلیل شفافیت، نور خورشید را ساطع می کند و مانع از تغییر رنگ سنگ می شود. همچنین این سرامیکها در مقابل مواد شیمیایی قوی و حتی برخی اشعه های نابودگر سنگ، مقاوم بوده و تغییر رنگ نمی دهند.

مقاوت بالا در برابر آب، رطوبت و حرارت

این سرامیکها سطوح براقی دارند و کمتر از دو درصد آب را جذب می کنند. این ویژگی سبب می شود که با تمیز کردن با آب و مواد شوینده مایع و استفاده از این سرامیکها در محیط های مرطوبی مانند آشپزخانه ، حمام و دستشویی آسیب جدی به آنها وارد نشده و از عمر مفید آنها کاسته نشود.

همچنین چون این مواد در دما و فشار بالا تولید شدند مقاومت بالای در مقابل حرارت دارند از این مواد به اصطلاح ضد حریق نام برده و در آتش سوزی شکل خود را حفظ می کنند.

زیبایی خیره کننده

سرامیکهای پرسلان در دسته سرامیکهای مدرن و لوکس قرار می گیرند و بطور مثال نوع لعابدار و طرح دار دارای زیبایی های ویژه و خیره کننده ای هستند.

این سرامیکها در انواع مختلف طرحها و رنگهای متفاوت هستند. مانند سرامیکهای طرح چوب، سرامیکهای طرح فلز و سرامیکهایی که شبیه به سنگ های طبیعی.این دسته از سرامیکها در ابعاد مختلف و دلخواه نیز قابل سفارش هستند.

قابل تجزیه و دوستدار محیط زیست

مواد تشکیل دهنده این سرامیکها طبیعی و خام هستند و پس از مدت کوتاهی تجزیه می شوند.این عامل نیز یکی دیگر از عواملی است که محبوبیت این نوع سرامیک را بیشتر می کند.

دوام بالا و نگهداری آسان

سرامیکهای پرسلان از مواد طبیعی و مرغوب ساخته می شوند. تراکم بالا و سطح یکدست و شفاف آنها مانع از این می شود که بتوان به آسانی ساییدگی و خراشی روی این سطوح ایجاد کرد.

به دلیل جذب رطوبت پایین با هر ماده ای می توان سرامیک پرسلان را شستشو داد. این سرامیکها معمولا در ابعاد بالا تولید می شوند به همین دلیل درزهای کمتری دارند و این دلیل دیگری برای جذب رطوبت پایین تر آنهاست.

معایب سرامیک پرسلان

وزن بالا

همانطور که قبلا اشاره کردیم دسته پرسلان تراکم بالایی دارند و همین امر سبب وزن بالای آنها هم می شود. حال اگر سرامیک سایز بزرگ  بود، وزن بالای آن فرآیند حمل و نصب سرامیک را سختتر می کند. همینطور اگر نیاز به تعمیر باشد کار سختتر خواهد شد.

برش و نصب سخت تر

چون کاشی پرسلان متراکم‌تر و دارای تخلخل کمتری از سرامیک معمولی است، برش آن کمی سخت‌تر از کاشی‌های دیگر است و نیاز است با ظرافت بیشتری انجام شود.

قیمت بالا

قیمت سرامیکهای پرسلان بالاتر از انواع دیگر سرامیکهاست است و دلیل آن هم کیفیت فوق العاده آن نسبت به باقی تولیدات است.

هزینه نصب بالاتر

به خاطر ترکیب خاص و فرایند ساخت این سرامیک‌ها، قیمت بالاتر از سرامیک معمولی است و نصب آن نیز هزینه بالاتری دارد؛ اما توجه داشته باشید که در برابر مزایای ویژه و طول عمر بیشتر آن‌ها، این تفاوت قیمت بسیار ناچیز محسوب می‌شود. به دلیل مقاومت و دوام بالا، استفاده از سرامیک پرسلانی در عین پرهزینه بودن می‌تواند به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت باشد.

ابعاد سرامیک پرسلانی

الزامات و مشخصات فنی سرامیک‌های پرسلانی پما، در استاندارد اروپا EN 14411 تشریح گردیده شده و تولید کنندگان مطابق این استاندارد محصولات خود را تولید می‌کنند. این سرامیک‌ها در ابعاد مختلف 320×160، 280×120،160×80، 120×120، 120×60، 100×100، 120×20، 80×80 سانتیمتر تولید و عرضه می‌شوند.

درجه‌بندی سرامیک پرسلانی

سرامیک‌های پرسلانی بر اساس کیفیت سطح و بر مبنای استاندارد ملی ایران، به چهار درجه به شرح زیر تقسیم‌بندی می‌شود و تولیدکنندگان مجاز به بسته‌بندی و عرضه سرامیک‌های پرسلانی خارج از این دسته‌بندی نیستند. طبق استاندارد ملی ایران شماره 2- 9169، عیوب سرامیکی در 13 نوع شامل ترک بدنه، ترک لعاب، نداشتن لعاب، غیریکنواختی سطح، حفره سرسوزنی، ذوب نشدن لعاب، لکه‌ها، اشکالات زیر لعاب، اشکالات دکور، پریدگی، تاول زدن، بی‌نظمی لبه و مغزی هستند.

برای درجه‌بندی سرامیک‌های پرسلانی، ابتدا این سرامیک‌ها مورد آزمون قرار می‌گیرند و بعد براساس معیارهایی آن‌ها را درجه‌بندی می‌کنند که در ادامه می‌بینید:

سرامیک پرسلانی درجه یک:

اگر در فاصله یک متری از نمونه سرامیک پرسلانی تست‌شده هیچ یک از عیوب 13 گانه کیفیت سطح (به غیر از عیب‌های ترک بدنه، ترک لعاب و گوشه پریدگی و لب‌پریدگی) مشاهده نشود، درجه 1 است.

سرامیک پرسلانی درجه دو:

اگر نمونه سرامیک پرسلانی تست‌شده کمتر از 3 عیب از عیوب 13 گانه کیفیت سطح در فاصله یک متری از آن (به غیر از عیب‌های ترک بدنه، ترک لعاب و گوشه پریدگی و لب‌پریدگی) را داشته باشد، درجه 2 است.، به شرطی که همین تعداد عیب از فاصله 2 متر قابل‌رؤیت نباشند.

سرامیک پرسلانی درجه سه:

اگر نمونه سرامیک پرسلانی تست‌شده کمتر از 3 عیب از عیوب 13 گانه کیفیت سطح در فاصله دومتری از آن (به غیر از عیب‌های ترک بدنه، ترک لعاب و گوشه پریدگی و لب‌پریدگی) را داشته باشد، درجه 3 است.

سرامیک پرسلانی درجه چهار:

سرامیک‌های پرسلانی که فقط از نظر کیفیت سطح در هیچ‌کدام از درجه‌های 1 و 2 و 3 قرار نگیرند، به‌عنوان درجه 4 محسوب می‌گردند.

نحوه نصب سرامیک پرسلان

نصب سرامیک پرسلان چه به‌عنوان کف‌پوش و چه دیوار پوش نیاز به ظرافت، تخصص و تجربه دارد. در ادامه روش‌های نصب این سرامیک را شرح می‌دهیم:

نصب سرامیک پرسلان به کمک ملات-چسب(Wet On Wet):

در این روش سنتی مانند نصب سایر کاشی‌ها و سرامیک‌ها، با استفاده از سیمان و ماسه ملات انجام می‌شود و سرامیک پرسلان به وسیله‌ی آن نصب می‌شود. البته توجه کنید که از آنجا که جذب رطوبت سرامیک پرسلانی پایین است، برای محکم شدن این سرامیک‌ها به سطح باید حتما باید از چسب در پشت سرامیک‌ها به روش توصیه شده، استفاده کنیم.

نصب سرامیک پرسلانی با چسب:

در روش نصب چسبی از چسب‌های پلیمری به شکل پودر، از خمیر و رزین برای چسباندن سرامیک به سطح استفاده می‌کنند.

نصب سرامیک پرسلانی از طریق اسکوپ- چسب در بدنه:

در این روش با استفاده از تجهیزات مخصوص در پشت سرامیک بریدگی‌هایی ایجاد می‌شود و سپس اسکوپ‌ها بر روی مکان مخصوص نصب می‌شوند و همچنین با توجه به جذب رطوبت پایین طبق روش توصیه شده همراه با ملات اسکوپ، چسب نیز در پشت سرامیک استفاده میگردد.

نصب خشک سرامیک پرسلانی برای نما:

در این روش از چسب و ملات استفاده نمی‌شود. برای نصب خشک سرامیک پرسلانی روی نما از اتصالات مکانیکی به شکل نمایان یا غیرنمایان استفاده می‌شود. این روش معمولا برای نما استفاده می‌شود و دوام بسیار بالایی دارد.

فرق سرامیک پرسلان با معمولی از نظر نصب

یکی از چالش‌هایی که نصاب‌های کاشی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند بحث نصب کاشی پرسلان است. بافت متراکم و سفت پرسلان سبب می‌شود که این محصول نصب دشوارتری نسبت به کاشی معمولی داشته باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که نصب کاشی پرسلان را به یک کارشناس خبره بسپارید که در این کار تجربه کافی را داشته باشد در غیر این صورت احتمال این می‌رود که کاشی‌های شما با تراز مناسبی نسبت به زمین یا دیوار قرار نگیرد.

معمولا پرسلان با تیغه الماس برش داده می‌شود از طرفی کوچکترین اشتباهی در نصب و ایجاد فشار اضافه باعث ترک خوردن و شکستن کاشی پرسلان می شود، به علاوه وزن این کاشی نسبت به کاشی معمولی بیشتر است و حمل و نقل حساس‌تر و سخت‌تری دارد. پس باید گفت با توجه به حساسیت‌های موجود در نصب کاشی پرسلان باید بسیار با احتیاط پیش رفت.

در زمینه ی نصب کاشی و سرامیک پارامترهای زیادی وجود دارد که باید رعایت شود که موجب زیباتر شدن و کاربرد بهتر کاشی و سرامیک پس از نصب می شود. همتراز کننده کاشی یا کاشی تراز و تراز کننده کاشی سهند شیمی موجب همسطح بودن بهتر کاشی و سرامیک نسبت به یکدیگر می شود و نیاز به ضربات چکش و استفاده از شاغول را کاملاً منتفی می کنند.

تفاوت از نظر قیمت

همیشه در کار ساخت ساختمان یا هر چیز دیگری که به کاشی و سرامیک و نصب آن ربط داشته باشد باید قیمت بالای مصالح را

انواع سرامیک پرسلان

در ادامه به بررسی 4 نوع معروف از انواع سرامیک پرسلان می پردازیم:

سرامیک پرسلانی فول بادی

این نوع سرامیک از خاک مرغوب پرسلان تهیه می شود و دارای رنگ یکنواخت است و به صورت یکدست تشکیل می شود.این نوع سرامیک ضد خش و با دوام است و معمولا قیمت آن بالاتر از انواع دیگر است. بدون لعاب است و زیبایی بالایی دارد.قدرت جذب و نفوذ آن کم می باشد و در مناطق مرطوب مانند حمام و دستشویی بسیار مناسب می باشد.

سرامیک پرسلانی دبل شارژ

برای تولید این نوع از سرامیک پرسلانی از یک لایه بیسکوییتی و پودری شکل استفاده می شود. 70 درصد آن را خاک رس و 30 درصد آن خاک رنگی است. بعد از ترکیب این دو لایه آنها را پرس و سپس حرارت میدهند.قیمت این نوع سرامیک از فول بادی ارزان‌تر است و کاربرد آن معمولا در کف ساختمان می باشد.

سرامیک پرسلانی گلیزد Glaze

این نوع سرامیک پرسلانی در حرارت های بالا لعاب داده می شود بنابراین در برابر خش و لک مقاومت خوبی دارد. این نوع سرامیک براق‌تر و مستحکم تر از انواع دیگر آن می باشد. معمولا در دیوارها از آن استفاده می شود.

سرامیک پرسلانی Soluble Salt

این نوع سرامیک بسیار زیبا است و مانند مرمر می باشد. تنوع بالای رنگ در آن باعث شده که به جای سنگ مرمر هم از آن استفاده شود.

خرید اینترنتی

خوشبختانه همانند خرید هر محصول دیگر، سرامیک‌های پرسلانی را نیز می‌توانید به صورت اینترنتی خرید کنید. البته پیش از خرید اینترنتی سرامیک پرسلان بهتر است به نکات زیر هم توجه کنید:

  • قبل از خرید مراکز معتبر را شناسایی و حتماً از مراکز قابل‌اطمینان و معتبر خرید کنید.
  • پیش از خرید تمامی خواسته‌ها و ویژگی‌های مورد استفاده خود را لیست کنید. هم‌چنین بودجه خود را تعیین کنید.
  • برای انتخاب طرح وقت بگذارید و یک طرح مناسب و متناسب با فضای خود انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از طراحان داخلی کمک بگیرید.
  • ابعاد موردنظر خود را به درستی انتخاب کنید.
  • قبل از خرید از مشاوره کارشناسان متخصص استفاده کنید.

برای تهیه انواع سرامیک پرسلان با مشاوران ما در گروه بازرگانی جم سر تماس حال فرمایید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
مهدیه ممیزی

مهدیه ممیزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *